چربی گیر

(1 بررسی مشتری)

چربی گیر یک حوضچه است که با ایجاد سکون و دادن فرصت خنک کاری به فاضلاب ها و پساب خروجی از رستوران، آشپزخانه صنعتی، تالارها و هر مکانی که فاضلاب چرب تولید می نماید و شناورسازی روغن های خروجی از لوله فاضلاب مقدمات چربیگیری را فراهم می نماید.

جنس بدنه اصلی چربی گیر فاضلاب می تواند سنگی، بتنی، پلی اتیلن و فایبرگلاس باشد. در حقیقت حوضچه چربیگیر به چاه جذبی کمک میکند پساب فاقد چربی را براحتی جذب نماید و یا به باکتری های هوازی کمک می نماید عملیات تصفیه فاضلاب را سریع تر انجام دهند.

چربی گیر فاضلاب چیست؟

چربی گیر فاضلاب، حوضچه ای است از جنس فایبرگلاس، پلی اتیلن و یا استیل و هر ماده ای که بتوان با آن مخزن ساخت که وظیفه دارد چربی و روغن را از فاضلاب بگیرد. در واقع دستگاه چربیگیر نوعی تله است که برای به دام انداختن بیشتر گریس ها و جامدات قبل از وارد شدن به سیستم دفع فاضلاب طراحی شده است.

حوضچه جداسازی چربی سر راه فاضلاب خروجی از آشپزخانه به چاه جذبی یا اگوی شهری یا تصفیه خانه فاضلاب قرار می گیرد. چربیگیر فاضلاب با گرفتن روغن ها، دانه‌های درشت غذا، پساماندهای غذایی و… به تصفیه فاضلاب توسط باکتری‌های بی هوازی کمک می‌کند.

رستوران ها، بیمارستان ها، کارخانه‌های فرآوری مواد غذایی، هتل‌ها، آشپزخانه‌های تجاری، شیرینی پزی ها (قنادی‌ها) و سایر اماکنی که مواد غذایی را تهیه می کنند یا آن را در معرض دید عموم قرار می‌دهند، به روشی کارآمد برای مقابله با چربی‌ها، روغن‌ها و گریس‌ها (چربیگیر) نیاز دارند.

بسیار از شیرینی پزی ها متاسفانه بدلیل عدم آشنایی با دستگاه چربی‌گیر، ماهیانه هزینه‌های زیادی بابت تخلیه چاه فاضلابی می کنند که شاید دو ماه نیز از حفر آن نگذشته باشد. پیشنهاد ما به تمام مغازه‌های قنادی این است که حتما از دستگاه چربی گیر قنادی استفاده نمایند. مطمئن باشید از محل صرفه جویی حاصل از عدم تخلیه چاه سپتیک در مدت کوتاهی هزینه انجام گرفته بابت خرید چربیگیر قنادی به آنها برمیگردد.

دستگاه چربی گیر

کاربرد چربی گیر

ورود فاضلاب های حاوی چربی و روغن به شبکه جمع آوری فاضلاب باعث رسوب ذرات چربی و روغن در دیواره لوله‌ها و اتصالات و بالطبع گرفتگی لوله‌ها و سوراخهای چاه فاضلاب می‌شود. از طرف دیگر در بسیاری از رستوران ها، آشپزخانه‌ها، قنادی‌ها و مراکز طبخ غذا، پساب آشپزخانه‌ها به طور مستقیم به داخل چاه تخلیه میشوند. بنابراین استفاده از گریس تراپ جهت جداسازی و حذف ذرات چربی و روغن از پساب، قبل از ورود به شبکه فاضلاب امری ضروری می باشد.

به منظور جداسازی ذرات چربی و روغن از فاضلاب آشپزخانه و رستوران ها می بایست قبل از اتصال این فاضلاب به شبکه اصلی و یا تخلیه به چاه از یک واحد چربی گیر بهره گرفت. با توجه به اینکه چربی دارای وزن مخصوص کمتر از فاضلاب می باشد، در صورت ایجاد شرایط محیطی مناسب، چربی موجود در فاضلاب به راحتی به سطح فاضلاب آمده و می توان آن را از جریان فاضلاب حذف کرد.

کاربرد چربی گیر فاضلاب

اساس کار چربی گیر ثقلی بر مبنای قانون چگالی کمتر روغن نسبت به آب بنا نهاده شده است. همانطور که میدانیم چربی برای جدا شدن از آب به دو عامل نیاز دارد اول خنک شدن و دوم آرامش پیدا کردن جهت صعود به بالای آب. با این عمل حلالیت چربی در داخل فاز آب کاهش پیدا کرده و به دلیل اختلاف دانسیته در سطح فاضلاب جمع می‌شود.

حوضچه چربی گیر تمام اتوماتیک به شکلی طراحی شده است که به محض رسیدن سطح چربی به خروجی، که در بالای مخزن قرار گرفته است، چربی معلق در کانال مخصوص جریان یافته و به سمت مخزن حمل منتقل می‌شود.

تصویر بزرگترین چربی گیر فایبرگلاس ایران تولید شده در شرکت ناب ملل با ظرفیت 50 مترمکعب برای شرکت عمان صلاله کویت در حال انتقال از کفی به کانتینر ترانزیت کشتی – بندرعباس 1397

بزرگترین ظرفیت چربی گیر فایبرگلاس

مزایای دستگاه چربی گیر

  • جلوگیری از ورود چربیها از فاضلاب به منهول ها و دیواره‌های چاه فاضلاب
  • جلوگیری از پر شدن سریع چاه فاضلاب به واسطه جلوگیری از ورود ذرات معلق با استفاده از سبد آشغالگیر دانه ریز
  • پایین آوردن بار آلودگی فاضلاب برای ورود به مراحل بعد تصفیه خانه فاضلاب
  • بالا بردن کارایی سپتیک
  • جلوگیری از هدر رفت پول کارفرما به جهت تخلیه هفتگی چاه فاضلاب

ساختار چربیگیر فاضلاب

چربی گیرها به طور کلی از دو مخزن اصلی که دارای یک ورودی و دو خروجی است تشکیل می‌شود که در انتهای خروجی سینک ظرفشویی صنعتی (چربی گیر زیر سینکی) و یا خروجی کفشور آشپزخانه صنعتی (چربی گیرهای صنعتی) تعبیه می‌گردد. درون این دستگاه از یک طرف پساب چرب و حاوی ریزدانه‌ها وارد مخزن اول شده که قبل از جاری شدن به قسمت دوم دستگاه از یک آشغال گیر عبور می‌کند. وظیفه این آشغالگیر جدا کردن تفاله‌های مواد خوراکی و دانه‌های ریز و مواد غذایی است.

این آشغال گیر از جنس فایبرگلاس و پلی اتیلن می باشد که که جنس فایبرگلاس دارای تحمل دمایی بالایی است و به صورت متحرک می باشد و امکان تخلیه و خارج کردن آن از مخزن وجود دارد. سپس پساب وارد مخزن دوم می‌شود که مخزن دوم از تعدادی پکینگ و دو خروجی تشکیل می‌شود.

لازم بذکر است یکی از این خروجی ها پایین تر از خروجی دوم قرار دارد که از آن فقط پساب بدون چربی خارج می‌شود و از خروجی دوم که در ارتفاع بالاتری قرار دارد چربی های روی پساب تخلیه میگردد. دلیل اینکه خروجی دوم از خروجی اول بالاتر است این است که چربی بعد از خنک شدن در روی سطح آب قرار می گیرد و از این خروجی به راحتی تخلیه می‌گردد.

روش کار سیستم حذف چربی فاضلاب

در حال حاضر از روشهای مختلفی جهت گرفتن چربی از فاضلاب استفاده می‌گردد که عبارتند از:

  1. چربیگیرهای ثقلی: این دستگاه با استفاده از اصل ایجاد آرامش برای روغنهای سبک وزن کار میکند.
  2. چربیگیرهای فیزیکی و شیمیایی: در این نوع چربی گیرها با ایجاد سکون در تله‌های چربی، خنک کاری روغن ها و نهایتا تزریق مواد شیمیایی و یا حباب سازی نسبت به تصفیه فاضلاب چرب اقدام می‌شود.

به سبب کارایی و هزینه کم روش شناورسازی ثقلی، امروزه در اغلب موارد از این روش برای حذف چربی و روغن ها از فاضلاب استفاده می‌شود. این روش نوعی روش فیزیکی تصفیه فاضلاب است که طی آن نیاز به هیچ گونه تجهیزات الکترومکانیکالی وجود ندارد.

نحوه عملکرد چربی گیر فاضلاب

از آنجا که وزن مخصوص روغن و چربی ها کمتر از فاضلاب و در حدود 0.9 گرم بر سانتیمتر مکعب است، این ذرات تمایل به شناوری بر روی سطح فاضلاب را دارند. به منظور انجام این فرایند تنها لازم است که یک محیط آرام و بدون اغتشاش برای فاضلاب فراهم گردد.

بنابراین گریس ترپ ها با توجه به همین اصل ساده و در عین حال کلیدی طراحی و ساخته می شوند. این دستگاه برای جلوگیری از ورود چربی ها، روغن ها و گریس ها به سیستم های فاضلاب و جلوگیری از انسداد لوله‌های منتهی به تصفیه خانه‌های فاضلاب یا سیستم‌های سپتیک استفاده می‌شود.

راهنمای خرید چربی گیر

بمنظور خرید یک دستگاه چربی گیر برای رستوران و یا آشپزخانه خود ضروری است مراحل زیر را طی نمائید. همچنین چنانچه می خواهید نقش تامین کننده و فروشنده را در این زمینه ایفا کنید ضروری است تمامی موارد زیر را به ترتیب طی نمائید.

  • با مکانیزم عملکرد سیستم چربیگیری آشنا باشید.
  • انواع مختلف دستگاه‌های چربیگیر فاضلاب را بشناسید.
  • نحوه محاسبه ظرفیت حوضچه چربی را باید یاد بگیرید.
  • ابعاد دستگاه‌ها را دقیقا بدانید تا بمنظور تعیین مکان نصب تصمیم بگیرید.
  • سایز لوله‌های خروجی از آشپزخانه و رستوران و ورودی به چاه جذبی یا اگوی شهری را دقیقا بدانید. در حقیقت سایز لوله کشی را در نقشه دستگاه مد نظر قرار داده و جنس این لوله‌ها را نیز به تولید کننده اعلام نمائید تا ایشان بتواند دستگاهی را تحویل شما دهد که بهنگام نصب نیاز به اتصالات زیادی نداشته باشد.
  • با نحوه نصب، راه اندازی و مراحل تمیزکاری و نگهداری سیستم چربیگیر در رستوران ها و مکانهای مختلفی که روغن زیاد در پساب آنها وجود دارد، آشنا باشید.
  • قیمت انواع مختلف چربیگیرها اعم از فایبرگلاس، پلی اتیلن و بتونی را بدانید. برای این منظور شما می توانید از خدمات مشاوره رایگان شرکت ناب ملل بهره بگیرید.کارشناسان ما آماده پاسخگویی شبانه روزی در زمینه اعلام قیمت به شما می باشد.
  • نحوه تمیزکاری و برداشت روغن از روی این دستگاه همچنین زمان تعویض فیلترها را کامل بدانید. منظور از فیلتر در اینجا پکینگهای مدیا و سبد آشغالگیر می باشد.

قیمت چربی گیر

قیمت چربی گیر از 80 میلیون ریال برای چربی گیرهای زیر سینکی در پایین ترین کیفیت آغاز و تا 20 میلیارد ریال برای چربی گیر صنعتی پالایشگاه ششم پارس جنوبی با 12500 نفر پرسنل ادامه دارد. پیشنهاد اولیه ما این است جهت استعلام قیمت چربی گیر رستوران و آشپزخانه و تالار با کارشناسان ما تماس بگیرید. شاید بهنگام جستجو برای قیمت به اختلاف قیمت های شدیدی بر بخورید. قطعا علت این اختلاف ها را جویا خواهید شد و با بازدید از کارخانه‌ها و کارگاه‌های تولید کننده مقدمات آگاه شدن ذهن شما فراهم خواهد شد.

علت این تفاوت قیمت شرکتهای متفاوت همچون فراب صنعت، کمپ، لوتوس و ناب ملل کیفیت قطعات مورد استفاده در تولید مخزن حذف چربی، ضخامت بدنه و نوع پکینگ خنک کننده مورد استفاده در تولید دستگاه می‌باشد.

چربی گیر رستوران

چربی گیر رستوران یکی از انواع مختلف حوضچه‌های حذف چربی است که کمک می‌کند چربی حاصل از شستشوی ظروف، چربی و روغن حاصل از پخت و پز، روغن حاصل از سرخ کردن مواد سرخ کردنی در رستوران ها درون آن به دام انداخته شوند. عمده ترین وظیفه یک چربی گیر آشپزخانه صنعتی جداسازی مواد جامد و پسماندهای غذایی موجود در فاضلاب می باشد.

این سیستم ها معمولا در خارج از آشپزخانه و در داخل زمین نصب می‌شود تا اجازه جریان ثقلی به فاضلاب چرب داده شود. انتهای لوله خروجی حوضچه چربی در داخل فاضلاب شناور است تا باعث خروج پساب فاقد چربی شود.

چربی گیر رستوران استفاده‌های دیگری نیز دارد. به طور مثال در کارخانه‌های داروسازی بدلیل وجود ذرات وازلین و پارافین در پساب خروجی می توان از همین چربی گیرهای رستوران جهت جداسازی چربی از فاضلاب استفاده نمود.

چربی گیر رستوران

فرآیند تولید پساب چرب در آشپزخانه و رستوران و حذف روغن از آب

روغن های گیاهی و حیوانی به عنوان یکی از منابع اصلی در طبخ غذا به شمار می آیند. در فرآیند طبخ غذا عملیاتی چون شستشوی ظروف آشپزخانه، آبکشی غذا و خوراکهای چرب و برنج ها و کفشویی آشپزخانه باعث تولید حجم قابل توجهی پساب چرب می‌شود.

این پساب عمدتا محتوی چربی، روغن و پسماندهای غذا شامل حبوبات، برنج و… می باشد و در گروه پسابها و فاضلابهای چرب طبقه بندی می‌گردد که ضروری است قبل از ورود به سیستم فاضلاب بدلیل دیر قابل تجزیه بودن این مواد از پساب حذف گردد.

متاسفانه بزرگترین معضل امروز اغلب اگوهای فاضلاب شهری انشعابات نامتعارف و نمونه بارز آن چربی و روغن موجود در غذای تولید شده در رستورانها و فست فودهاست. در صورت استفاده رستوران ها از چاه جذبی بدون استفاده از چربی گیر رستوران و فراهم بودن شرایط سرریز فاضلاب چرب درون چاه، بدلیل تشکیل لایه‌های چربی در بدنه چاه جذبی قابلیت چاه در جذب فاضلاب به شدت کاهش یافته و سرعت پر شدن چاه بالا می رود.

قیمت چربی گیر رستوران و آشپزخانه

قیمت چربی گیر رستوران با ظرفیت 3 متر مکعب که خود توانایی دارد در روز چربی یا گریس 2000 پرس غذا را از پساب جدا نماید در این مقطع 320.000.000 ریال می باشد و این یعنی مستهلک شدن سرمایه گذاری اولیه شما طی 2.5 سال و بعد از آن شما در مسیر برداشت سود از این دستگاه قرار خواهید گرفت.

هزینه تعمیر و نگهداری چربی گیر آشپزخانه اگر از متریال با کیفیت استفاده کنید در تولید این دستگاه هر 5 سال نهایتا 400 هزار تومان برای تعویض پکینگ ها خواهد بود و شما هیچ هزینه دیگری نخواهید داشت.

هزینه هر بار تخلیه چاه چربی در رستوران ها حداقل 750.000 تومان می باشد که چنانچه ماهیانه دو بار این اتفاق افتد در سال 18 میلیون تومان می بایست یک رستوران دار برای تخلیه چاه پرداخت کند ضمن اینکه بوی نامطبوع فاضلاب چرب نیر قطعا باعث اذیت مشتریان رستوران خواهد شد.

یکی دیگر از اهرم های فشاری که صاحبان رستوران می بایست قطعا از این دستگاه‌ها استفاده نماید دریافت پروانه بهره برداری و تمدید پروانه کسب آنها می باشد؛ چرا که چربی و بافتهای لیپید درون آن بیش از ده برابر سایر فاضلاب ها نیاز به هوادهی دارند تا درون تصفیه خانه فاضلاب تجزیه و تصفیه شوند. لذا ادارات محیط زیست و آب و فاضلاب به هیچ عنوان به شما مجوزهای مربوطه را نخواهند داد.

انواع چربی گیر فاضلاب از نظر جنس بدنه

چربی گیرهای فاضلاب را با توجه به ابعاد و محل استفاده میتوان از پلی اتیلن، فایبرگلاس، استیل و بتن تولید کرد. هر متریال مزایا و معایب خاص خودش را خواهد داشت. در ادامه به معرفی انواع متریال مورد استفاده در ساخت گریس ترپ ها پرداخته ایم.

چربی گیر پلی اتیلن

چربی گیر پلی اتیلن بعنوان دومین وسیله در تصفیه خانه فاضلاب بعد از آشغالگیرهای مکانیکی با حذف چربی ها و لیپیدها که دارای بافتی بسیار سخت به لحاظ شکستن پیوند بین مولکولی می باشند به باکتری های هوازی و بی هوازی انواع سیستم های تصفیه فاضلاب کمک می‌کند تا بسیار سریع نسبت به تصفیه فاضلاب اقدام نمایند.

چربیگیرهای پلی اتیلن با دوام، سبک، انعطاف پذیر و دارای مزیت کنترل و نصب آسان هستند. از بسیاری جهات، پلی اتیلن نسبت به فلز و فایبرگلاس برتر هستند. این سیستم دارای یک بدنه اصلی، یک بافل میانی، یک ورودی و خروجی با قطر دلخواه، ونت هوا و چند پایه نگهدارنده و قبل از همه اینها یک سبد آشغالگیر می باشد.

دستگاه چربی گیر پلی اتیلنی شامل یک سطح کاملاً یکپارچه است که باعث عدم خوردگی، تراشه، لایه برداری و شستشو می‌شود. این مخزن ها با جنس بدنه HDPE100 سر راه لوله خروجی فاضلاب از آشپزخانه‌های صنعتی، غذاخوری ها، فود کورت ها، فست فودها و رستوران ها نصب می‌شوند.

 

قیمت چربی گیر پلی اتیلنی

مزایای چربی گیر پلی اتیلن

همانند مدل فایبرگلاس، چربی گیر پلی اتیلنی نیز مناسب رستوران، آشپزخانه صنعتی، فود کورت ها، شیرینی پزی ها، تالارها، رستوران های مجتمع های تجاری و هر جایی که در آن مکان پخت و پز انجام می‌شود، می باشد. همچنین می توان در آشپزخانه‌های صنعتی مجتمع های مسکونی، کارواش ها، هتل ها و مراکز اقامتی از آن استفاده نمود.

مهمترین مزیت مدل های پلی اتیلنی، سازه مقاوم این دستگاه در مقابل بارهای مرده وارده از سمت خاک می باشد. یعنی برای نصب و استفاده شما به هیچ عنوان مجبور به استفاده از سازه نگهبان نیستید و براحتی می توانید دستگاه را درون خاک دفن کنید.

بدنه این چربیگیرهای پلی اتیلن از یک ترکیب شیمیایی قوی ساخته شده است که باعث افزایش طول عمر تجهیزات می‌شود، زیرا مانند فلز زنگ نمیزند. نصب و استفاده از چربیگیرهای کامپوزیت همچنین نسبت به سایر مدلهای ساخته شده از بتن که در زیر زمین قرار دارند، آسانتر است.

چربی گیرهای پلی اتیلنی بر خلاف مدلهای فایبرگلاس دارای تحمل بار خاک و دفن درون زمین بدون سازه محافظ هستند. این نوع حوضچه چربی دقیقا سازه بدنه ای شبیه به سپتیک تانک دارد. ابعاد قابل تعریف برای آنها نیز می تواند منطبق بر سپتیک پلی اتیلنی باشد.

سایر مزیت های چربی گیر پلی اتیلنی:

  • راندمان بالا در حذف چربی و روغن
  • امکان حذف مواد معلق و ذرات قابل ته نشینی فاضلاب
  • امکان ذخیره لجن و چربی
  • مقاومت بسیار بالا در برابر خوردگی و شرایط محیطی نامناسب
  • آببندی کامل و عدم انتشار هیچ گونه آلودگی به خارج
  • جداره بسیار مقاوم در برابر فشارهای وارده از سوی خاک اطراف نصب
  • سرعت بالا در ساخت، نصب و راه اندازی
  • امکان دفن در زیرزمین با هدف انتقال ثقلی فاضلاب به چربی گیر و جلوگیری از اشغال فضاهای مفید
  • سبکی وزن و سهولت در حمل و نصب
  • امکان جابجایی مخزن حتی چند سال پس از نصب و راه اندازی اولیه
  • گارانتی 50 ساله چربی گیر در برابر هرگونه خوردگی
  • سهولت بهره برداری و تخلیه چربی و لجن از گریس ترپ به سبب دارا بودن دریچه‌های بازدید و تخلیه چربی و لجن
  • عدم نیاز به عملیات ساختمانی در محل برای ساخت

مکانیسم عملکرد حوضچه چربی گیر پلی اتیلن

در مرحله اول، پس از آنکه پساب وارد حوضچه می‌شود، وارد محیطی می‌گردد که به جهت آرام سازی جریان فاضلاب تعبیه شده است. در این قسمت تمامی جامدات درشت همچون دانه‌ها و … توسط سبد آشغالگیر که فقط در چربی گیرهای پلی اتیلنی تعبیه می‌شود گرفته می‌شود.

در قسمت بعدی یعنی حوضچه اولیه دستگاه که همچون سپتیک تانک دارای حجمی معادل 66 درصد دستگاه چربی گیر پلی اتیلن می باشد، چربی و روغن با توجه به سبک بودن وزن آن، به سطح بالای آب آمده و ذرات معلق بصورت ته نشین در کف مخزن پلی اتیلن قرار می گیرند.

پس از آن، پسابی که فاقد چربی و روغن می باشد به واسطه یک لوله داخلی U شکل وارد قسمت دوم مخزن می‌گردد. در این مرحله، عملیات چربی زدایی نهایی صورت می گیرد تا در صورت وجود ذرات کوچکتر، اقدام به حذف آنها صورت گرفته و در نهایت، از طریق لوله خروجی که بصورت سیفون به سمت پایین حوضچه چربی گیر نصب شده است، پساب زلال شده از دستگاه خارج گردد.

نقشه چربی گیر پلی اتیلنی در شکل زیر به تصویر کشیده شده است.

نقشه چربی گیر پلی اتیلنی

فروش چربی گیر پلی اتیلنی ناب ملل از طریق نماینده‌ها و فروشنده‌ها در سراسر ایران بصورت مستمر در حال انجام است. چنانچه نتوانستید از عاملین فروش ناب ملل در شهر های مهم از جمله مشهد، اصفهان، تبریز، شیراز و اهواز مشخصات فنی را دریافت نماید لطفا با واحد فنی شرکت تماس بگیرید.

قیمت چربی گیر پلی اتیلن

قیمت چربی گیر پلی اتیلن از 220 میلیون ریال آغاز و تا 5.500.000.000 ریال ادامه دارد. قیمت این سیستم حذف چربی در مرحله اول به ظرفیت دستگاه بستگی دارد و در ادامه به پارامترهایی همچون میزان خاکی که قرار است روی بدنه دستگاه ریخته شود، فضایی که بمنظور نصب چربی گیر پلی اتیلن قرار است در اختیار تیم نصب قرار گیرد، کیفیت گرانول های مورد استفاده در ساخت دستگاه استفاده خواهد شد بستگی دارد.

قیمت چربیگیر پلی اتیلن 10 مترمکعب در حال حاضر که قیمت پلی اتیلن خام 45 میلیون تومان به ازای هر تن است با یک سبد آشغالگیر از جنس پلی پروپیلن و دریچه‌های بازدید قطر 600 میلیمتر به تعداد دو عدد بالغ بر 880 میلیون ریال خواهد بود.

قیمت حوضچه چربی پلی اتیلن 5 مترمکعب با یک سبد آشغالگیر از جنس فایبرگلاس قیمت 420 میلیون ریال می باشد. قیمت چربیگیر 15 مترمکعب با سبد آشغالگیر با ظرفیت 1 مترمکعب قیمت معادل 62 میلیون تومان خواهد بود.

چربی گیر فایبرگلاس

چربی گیر فایبرگلاس تولیدی گروه صنعتی ناب توسط دو دیواره به سه قسمت تقسیم شده است. در قسمت اول سبد آشغالگیر دانه ریز نصب شده است تا ذرات جامد را از جریان فاضلاب جدا نماید. مواد جامد عبوری از سبد آشغالگیر حوضچه چربی در کف ناحیه اول تجمع یافته که یا به مرور هضم می‌شود و یا در صورت لزوم می توان آنها را تخلیه کرد.

در انتهای بخش اول، مدیای متراکم از جنس پی وی سی نصب شده است که باعث تغییر جهت ناگهانی جریان فاضلاب از حالت افقی به حالت عمودی می‌گردد. این تغییر جهت جریان از یک طرف در شناور سازی چربی بسیار موثر است و از طرف دیگر باعث ممانعت از فرار چربی محلول توسط انتهای لوله خروجی فاضلاب می‌گردد.

ظرفیت چربی گیر فایبرگلاس رستوران تابعی از پارامترهایی چون تعداد پرس غذای پخت شده در اوج شیفت کاری، دبی فاضلاب تولیدی، نوع و تنوع غذایی رستوران یا آشپزخانه و نوع و درصد چربی موجود در فاضلاب می باشد. بدلیل قیمت بالای حوضچه چربی استیل، گریس ترپ های تولید ناب ملل به سمت فایبرگلاس سوق داده شده است. فایبرگلاس نیز همچون استیل چربی گریز است و براحتی می تواند روغن موجود در فاضلاب را از پساب جدا کند.

چربی گیر رستوران

مواد مصرفی در بدنه چربیگیر فایبرگلاس

  • رزين پلي استر غيراشباع (NEOXIL 188 polyester)
  • الياف فايبرگلس (Binder with powder)
  • ژلكت (POLIGEL 213)
  • مواد رنگی (RAL COLORS)

پلي ژل 213 از ژلكت ايزوفتاليك نئوپنتيل (NPG) ساخته شده كه مناسب مخازن نگهداري مواد شيميايي و صنعتی است. از مشخصات اصلي پلي ژل مورد استفاده در بدنه چربی گیر فایبرگلاس،‌ درخشندگی طولاني مدت و عدم اثرات شيميايي و مقاوم در برابر خراشيدگی و محتواي ژلكت مورد استفاده اين شركت مخلوطي از مواد ارتجاعي و انعطاف پذير مي باشد كه در برابر شكنندگي و اشعه ماوراءبنفش (UV) مقاوم بوده و آسيب پذير نخواهد بود.

قیمت مواد اولیه فایبرگلاس شامل رزین و الیاف جدیدا جهش زیادی داشته است. به همین دلیل قیمت چربیگیر فایبرگلاس را اگر سال قبل از شرکت ناب ملل استعلام کرده باشید و با سال 98 مقایسه کنید مشاهده خواهید کرد چیزی در حدود 750 درصد قیمتها افزایش داشته است.

تولید کننده چربی گیر فایبرگلاس

مزایای حوضچه چربی فایبرگلاس

  • قابلیت ساخت و مونتاژ در محل پروژه در صورت عدم وجود معبر با اندازه کافی
  • قابلیت ساخت در ابعاد دلخواه بهنگام عدم وجود فضای کافی و یا ضرورت استفاده از فضای محدود در محل نصب دستگاه
  • ایزولاسیون کامل و بدون بو
  • استحکام بسیار بالای جداره و امکان مدفون کردن البته با استفاده از سازه نگهبان
  • مقاومت بسیار بالا در مقابل خوردگی و مواد شیمیایی
  • حمل و نصب آسان
  • قابلیت جابجایی محل استقرار
  • عمر طولانی بدلیل دارا بودن پوشش ضد اشعه ماورا بنفش
  • عدم نیاز به عایقکاری و تعمیر بدلیل استحکام بالای بدنه
  • بالاترین عملکرد جداسازی ذرات چربی از فاضلاب بدلیل استفاده از مدیا و اندازه گیری دقیق مقاطع
  • برخورداری از ونت هوا جهت دفع بوی ناشی از لیز شدن چربی
  • دارای سبد آشغالگیر قابل تعویض و تمیزکاری روزانه
  • دارای دو دریچه جهت بازدید دوره ای
چربی گیر آشپزخانه

چربی گیر استیل

چربی گیر استیل بدلیل خواص عالی استیل از جمله چربی گریزی استیل و رسانایی در مبحث خنک کاری فاضلاب که پارامتری مهم در جداسازی چربی از پساب می باشد، بعنوان بهترین نوع چربی گیر می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

نکته مهم در مورد چربی گیر استیل این است که قدرت خنک کاری و تمیزکاری این دستگاه حدودا دوبرابر حداکثر توان چربیگیرهای فایبرگلاس می باشد لذا شما می توانید در صورت استفاده از این مدل گریس تراپ حجم دستگاه را نصف ظرفیت مورد نیاز در نظر بگیرید. قیمت چربی گیر 1000 لیتری استیل در حدود 120 میلیون تومان می باشد که متاسفانه بدلیل هزینه بالا مقرون به صرفه نیست مگر در پروژه‌های خاصی که الزام به این امر وجود دارد.

چربی گیر بتنی

چربی گیر بتنی در حقیقت اولین نمونه چربی گیرهای فاضلاب هستند که توسط صاحبان رستورانها و آشپزخانه‌های صنعتی از آنها بمنظور حذف چربی از پساب آشپزخانه استفاده میشده است. سیستم های بتنی در اولین سری ساخت بصورت مکعب مستطیل ساخته شدند و در ادامه با پیشرفت تکنولوژی بصورت استوانه‌های عمودی تولید شد. چربی گیر بتنی در حال حاضر نیز تولید می شوند و بصورت آماده به محل پروژه حمل می‌شوند.

ساختار درون دستگاه بتنی چیزی فراتر از ایمهاف تانک نیست و در گذشته ای نه چندان دور به ترکیب سپتیک تانک و سیستم حذف چربی، ایمهاف تانک گفته می شد. با گذشت زمان و کشف پلی اتیلن و مشکلات زیادی که در خوردگی چربی گیرهای بتنی به وجود آمد مسیر استفاده از چربیگیرها از بتنی به پلی اتیلنی تغییر یافت.

دو مشکل بزرگ این مخزن‌های بتنی اول از دست دادن کارایی در اولین روزهای استفاده است چرا که بتن گرمای آب خروجی از آشپزخانه را درون خود نگه می دارد و امکان خنک کاری و شناور سازی برای چربی گیرها فراهم نخواهد بود.

مشکل دوم خوردگی بسیار سریع بدنه دستگاه حتی در صورت استفاده از سیمان تیپ 5 ضد سولفات می باشد. البته در مقابل این ایرادات بزرگ قیمت نمونه‌های بتنی بسیار کمتر از دستگاه‌های فایبرگلاس و پلی اتیلنی می باشد و لذا همچنان در برخی از مناطق کشور و جهان از این سیستم ها استفاده می‌شود.

با توجه به تجربه کارشناسان حوزه طراحی و تولید و حتی تیم راه اندازی و تعمیرات نگهداری سیستم های حذف چربی ناب ملل می توان اینگونه نتیجه گرفت که استفاده از چربی گیر بتنی در ایران همچون سراسر جهان منسوخ شده است.

چربی گیر زیر سینکی

به چربی گیری که زیر سینک شستشوی ظروف کثیف در آشپزخانه صنعتی نصب شود و صرفا بمنظور جداسازی دانه‌های درشت برنج، حبوبات، پسماندهای غذای درون بشقاب ها، قاشق ها و چنگالهای کثیف و چربی حاصل از شستشوی پیاله، کاسه، ماهیتابه و دیس ها باشد؛ چربی گیر زیر سینکی می گویند.

چربی گیرهای هیدرومکانیکی معمولاً در زیر سینک یا در کف آشپزخانه نصب می شوند. آنها با گذشت زمان چربی را به دام می اندازند و نیاز به تمیزکاری مکرر و حتی گاهی هفتگی دارند.

چربی گیر زیر سینکی ممکن است از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تر از گریس ترپ‌های دفنی باشند اما به دلیل تمیز کردن مکرر هزینه‌های بیشتری جهت نگهداری دارند و اگر به درستی نگهداری نشوند، ممکن است از نگه داشتن چربی جلوگیری کرده و لوله‌های فاضلاب آشپزخانه تجاری شما را در معرض خطر انسداد قرار دهند.

قیمت چربی گیر زیر سینکی با توجه به محدود بودن ابعاد (75 سانتی متر طول در عرض نیم متر و ارتفاع نیم متر تا 75 سانتیمتر) زیاد دامنه وسیعی ندارد. حدود قیمتی با توجه به کیفیت تجهیزات مورد استفاده درون آن از 95 میلیون ریال آغاز و تا 185.000.000 ریال بسته به کیفیت متریال مورد استفاده در ساخت بدنه و تجهیزات داخلی ادامه دارد.

محاسبه ظرفیت چربی گیر

برای محاسبه ظرفیت چربی گیر ابتدا می بایست تصمیم بگیرید که کدام جنس بدنه مد نظر شماست و چه بودجه ای برای این دستگاه در نظر گرفته شده است.

برای تعیین ظرفیت چربیگیر اعم از فایبرگلاس، استیل، پلی اتیلن یا بتنی ابتدا باید دبی فاضلاب عبوری از دستگاه را در هر لحظه حساب کرد. برای تعیین میزان جریان یا دبی هر سینک ابتدا ظرفیت سینک را در اینچ مکعب محاسبه کنید:

طول * عرض * عمق = ظرفیت (اینچ مکعب)

ظرفیت را از اینچ مکعب به گالن در دقیقه (GPM) تبدیل کنید:

231 / ظرفیت (اینچ مکعب)= ظرفیت (GPM)

تنظیم برای جابجایی: GPM x 0.75 = ___ GPM

نتیجه میزان جریان لازم برای تخلیه سینک در یک دقیقه است.

* توجه: اگر زمان تخلیه مهم نیست، ممکن است یک اینترپتور با سرعت جریان کمتر تا 2/1 نرخ جریان محاسبه شده مشخص شود.

محل استقرار چربی گیر

محاسبه ظرفیت چربی گیر پلی اتیلن

ظرفیت چربی گیر پلی اتیلن وابسته به تعداد پرس غذایی است که در ساعات پیک رستوران سرو می‌شود. بمنظور خنک کاری پساب رستوران می بایست 3 ساعت فاضلاب درون حوضچه چربی پلی اتیلنی که خود یکی از بهترین انواع عایقهاست بماند. لذا ظرفیت گریس تراپ پلی اتیلنی قطعا از مدلهای فایبرگلاس بیشتر خواهد بود.

همچنین پلی اتیلن چربی دوست است و روغن به بدنه دستگاه می چسبد لذا باید این عامل نیز در طراحی ظرفیت مخازن پلی اتیلنی مد نظر قرار بگیرد.

  • برای رستوران و آشپزخانه‌های صنعتی ظرفیت چربی گیر پلی اتیلن برابر است با = تعداد پرس غذایی که روزانه سرو می‌شود ضربدر عدد 10
  • چنانچه تعداد کل غذاهایی که در طی 24 ساعت سرو می‌شود ظرف مدت خاصی باشد مثلا صرفا نهار غذا سرو می‌شود و تعداد 1000 پرس است ظرفیت حوضچه چربی پلی اتیلنی برابر است با تعداد پرس غذا ضربدر عدد 15
  • چنانچه شما از ماشین ظرفشویی استفاده نمی‌نمائید ظرفیت برابر است با تعداد پرس غذا ضربدر عدد 17.5
  • و نهایتا چنانچه شما غذاهای فرنگی بجز پیتزا همچون پاستا و بیف و لازانیا در رستوران یا فود کورت شما سرو می‌شود، بدلیل مقدار چربی بسیار زیاد در سس و پنیرها ظرفیت چربی گیر پلی اتیلنی = تعداد پرس غذا ضربدر 20 لیتر.

محاسبه ظرفیت چربی گیر فایبرگلاس

همچنین برای محاسبه ظرفیت چربی گیر فایبرگلاس آشپزخانه‌های صنعتی، با توجه به ظرفیت رستوران می توان از جدول زیر برای محاسبه ظرفیت مورد نیاز استفاده کرد:

جدول محاسبه ظرفیت چربی گیر

انواع چربی گیر از لحاظ نحوه تخلیه چربی

حوضچه حذف چربی در رستوران یا چربی گیر آشپزخانه صنعتی به لحاظ نحوه تخلیه چربی به دو نوع اتوماتیک و ثقلی تقسیم بندی می‌شود. چربیگیر اتوماتیک آشپزخانه می تواند از نوع فایبرگلاس یا پلی اتیلن باشد. چربی گیر نیمه اتوماتیک یا غیر اتوماتیک نیز می‌تواند فایبرگلاس و یا پلی اتیلنی باشد.

نحوه نصب دستگاه چربی گیر فاضلاب

با توجه به مزایای زیاد نمونه‌های فایبرگلاس نسبت به سایر انواع گریس ترپ ها ذیلا به نحوه نصب این سیستم می پردازیم.

دستگاه چربی گیر فایبرگلاس این شرکت در سایزها و اندازه‌های مختلف با توجه به نوع سفارش تولید و ارسال می‌گردد. این دستگاه‌ها بمنظور حذف روغن نامحلول (چربی نامحلول) از پساب خروجی از فاضلاب آشپزخانه، قنادی ها رستورانها، غذاخوریها، فست فودها و کترینگها مورد استفاده قرار می گیرد.

گریس تراپ فایبرگلاس تولیدی این شرکت در حالت معمول دارای یک ورودی و یک خروجی به سایز دلخواه مشتری می باشند.

جنس لوله ورودی و خروجی اصولا فلنج کربن استیل و در صورت درخواست سایر اتصالات همچون لوله پلیکا یا موفه می باشد. در صورت تاکید کارفرما بر تغییر تعداد ورودی و خروجی و حتی قرار دادن سکوی پمپ تخلیه فاضلاب چربی گیری شده، این امکان وجود دارد که تمامی موارد طبق نقشه دلخواه مشتری تولید و اجرا گردد.

نصب چربی گیر

نصب چربی گیر آشپزخانه

آنچه در نصب یک دستگاه چربی گیر فایبرگلاس مهم است دانستن این مطلب است که سطح لوله ورودی به دستگاه بالاتر از لوله خروجی از دستگاه می باشد. در حقیقت لوله ورودی، لوله ای خواهد بود که سر راه آن، سبد دانه گیر و آشغالگیر قرار گرفته است. مشخصه بارز سمت خروجی نیز وجود دو لوله با ارتفاع متفاوت در بدنه می‌باشد.

بعد از آماده نمودن چاله محل نصب، که ضرورتا می بایست دارای محفظه بسته با ابعادی معادل طول و عرض دستگاه چربی گیر مورد سفارش، بعلاوه 30 سانتیمتر از هر طرف دیوار چینی گردد؛ با تنظیم لوله‌های ورودی و خروجی نسبت به جایگذاری آن اقدام می نمائیم. در صورت تردد انسان و وسائط نقلیه ضرورتا می بایست این سیستم از طریق سازه محافظ مورد محافظت قرار گیرد.

همچنین در صورتی که مخزن دستگاه بدلیل نوع طراحی شبکه فاضلاب یا کمبود فضا ضرورتا می بایست در کف آشپزخانه قرار گیرد. تعبیه یک درین تخلیه در کف محفظه ای که دستگاه چربی گیر در آن قرار می گیرد بمنظور تخلیه آب و پرهیز از فعالیت باکتری بی هوازی و ایجاد بوی فضولاتی که بهنگام شستشوی کف آشپزخانه به آن سرازیر می‌گردد موجبات راحتی کاربران در استفاده از دستگاه را فراهم خواهد نمود.

با توضیحات فوق و دقت در نصب فلنجهای ورودی و خروجی و لوله کشی فلنج انتقال ونت هوا به بالاترین نقطه ساختمان، گریس تراپ آماده بهره برداری خواهد بود.

مراحل تمیزکاری چربی گیر رستوران و آشپزخانه

پس از نصب چربیگیر در محل مناسب، زمان آن است که تجهیزات را بطور مرتب تمیز کنید. به طور کلی، تله چربی (Grease Traps) بسته به کاربرد باید در ماه یک یا دو بار تمیزکاری کامل شود. در اینجا چند مرحله آسان و سریع برای کمک به شما در تمیز کردن تجهیزات بدون نیاز به تماس با کارشناسان ارائه شده است.

  • قبل از شروع فرآیند تمیز کردن، اطمینان حاصل کنید که آب داخل دستگاه خنک شده است. در این زمان، چربی در بالای صفحه شناور می‌شود که بیرون ریختن آن آسان تر می‌شود.
  • بعد با کمک آچار یا میله، درب چربی گیر را از تجهیزات جدا کنید. اطمینان حاصل کنید که درپوش با دقت از هم جدا شده است تا از صدمه دیدن واشرهایی که درست در زیر درب یافت می شوند جلوگیری کنید.
تمیزکاری چربی گیر
  • همانطور که در مرحله اول بحث شد، چربی در قسمت بالای حوضچه حذف چربی شناور خواهد بود. بنابراین اکنون با استفاده از وکیوم چربی‌ها را بیرون بیاورید. این امر باعث می‌شود که با کاهش سطح مایع چربی به طرفین چسبیده نشود.
  • در مرحله بعد، فاضلاب باقیمانده و مواد جامد غذایی موجود را حذف کنید. در حین انجام این کار، اطمینان حاصل کنید که از ماشین ظرفشویی و سینک ظرفشویی استفاده نشده است. همچنین به وکیوم زباله گیری خود توجه داشته باشید تا ا بیش از حد پر نشود و چربی را نریزید.
  • حالا با استفاده از یک خراشنده (زداینده)، ضایعات چربی را که به درب، اطراف مخزن چربی گیر و حفره‌ها چسبیده اند، جدا کنید. همچنین، هر قطعه جامد شده ای از چربی ها و روغن ها را که ممکن است مانع عملکرد چربیگیر شما شود از بین ببرید.
  • تمام گریس ها و مواد زائد مواد غذایی جامد برداشته شده است. اکنون با استفاده از صابون، آب گرم و اسکراب ظروف فلزی، دوباره سیستم گریس ترپ را تمیز کنید تا بوی ناخوشایند ریشه کن شود. برای شستن تمام صابون ها و زباله‌های مخزن از آب استفاده کنید.
دستورالعمل تمیزکاری چربی‌گیر
  • حال وقت آن است که بررسی کنیم که آیا تمام آلودگی و چربی از مخزن و لوله‌ها حذف شده است یا خیر.
  • یک گالن آب تمیز را داخل سینک آشپزخانه بریزید. اگر آب بدون مانع جریان نداشته باشد، ممکن است انسداد در خط زهکشی وجود داشته باشد. برای رفع مشکل ممکن است لازم باشد با یک لوله کش حرفه ای تماس بگیرید.
  • در آخر تمام اجزای دستگاه را دوباره در جای خود قرار دهید.
  • اکنون زباله‌ها را درون یک کیسه زباله ریخته، آن را مهر و موم کرده و به درستی دور ریخته شود یا تحویل ماشین های حمل زباله گردد (با در نظر گرفتن عوامل محیطی).

نحوه نگهداری چربی گیر فایبرگلاس

  1. دانه گیر (صافی) را بطور مرتب تخلیه و تمیز کنید و مجددا در جای خود قرار دهید. پیشنهاد میگردد بعد از هر وعده غذا سبد دانه گیر تمیز گردد.
  2. چربی حاصله بطور منظم هر سه روز یکبار تخلیه گردد.
  3. حداقل یکبار در ماه چربیگیر بطور کامل تمیز شود. تمیز کردن مرتب و زود به زود چربیگیر باعث کاهش بوی بد، افزایش راندمان دستگاه و سهولت سرویسهای بعدی میشود.
  4. برای نظافت چربی گیر فایبرگلاس به نکات ذیل توجه شود:
  • از یک سطل بزرگ بهراه کیسه‌های زباله محکم و ضخیم صنعتی (حداقل 2 کیسه که در داخل هم قرار گرفته باشد) استفاده گردد. در صورت امکان از سطلهای زباله چرخدار با گاری مخصوص حمل استفاده شود.
  • هنگامی چربی گیر را سرویس کنید که حداقل جمعیت در محل باشند، زیرا انتشار بو آزار دهنده میباشد.
  • تهویه مناسب پیش بینی گردد.
  • از ماسک مناسب استفاده گردد.
  • در اطراف چربیگیر و سطل زباله، کاغذهای جاذب پیش بینی شود تا در صورت ریزش چربی و آب، بروی کاغذ جاذب ریخته شود.
  • نوارهای آب بند را کاملا تمیز کرده و مطمئن شوید که در جای خود قرار گرفته اند.
  • صفحات سرعتگیر از جنس پی وی سی را از محل خود خارج کرده از چربی و دیگر آلودگی ها تمیز کرده و دوباره در جای خود قرار دهید.
  • چربی را توسط کاردک پلاستیکی از دیواره‌های چربی گیر پاک کنید، دقت شود کاردک تیز نباشد و به بدنه آسیب نزند.
  • در صورت تمیز کردن دستگاه توسط آب داغ و یا حلال های چربی و سایر مواد شوینده مراقب باشید که چربی به چاه‌های جذبی وارد نشود.

ابعاد چربی گیر رستوران

بمنظور کمک به مهندسین در طراحی چربی گیر مورد نیاز در بخشهای مختلف، ذیلا به تشریح ابعاد نمونه‌های رستورانی اعم از مدلهای کامپوزیت، پلی اتیلنی و بتنی می پردازیم.

ابعاد چربی گیر فایبرگلاس

ابعاد زیر در صورت وجود مشکل در فضای محل نصب دستگاه قابل تغییر است و براحتی می توان چربی گیر فایبرگلاس با هر ابعادی که شما نیاز دارید ساخت. قیمت دستگاه چربی گیری که بصورت مونتاژ در محل و با ابعاد دلخواه تولید می‌شود حدودا 30% بیشتر است.

با توجه به اینکه بسیاری از مشاوران و کارفرمایان و همچنین پیمانکاران نیاز به ابعاد و اندازه‌های گریس ترپ‌های فایبرگلاس شرکت ناب ملل دارند ذیلا جدول مشخصات فنی این دستگاه‌ها به تصویر کشیده شده است.

جدول ابعاد چربی گیرهای فایبرگلاس

ابعاد چربی گیر پلی اتیلن

در جدول پایین ابعاد چربی‌گیرهای پلی اتیلنی تولیدی شرکت ناب ملل جهت بهره برداری در قالب یک جدول به تصویر کشیده شده است.

جدول ابعاد چربی گیرهای پلاستیکی

چربی گیرهای پلی اتیلنی شرکت ناب زیست در قطرهای 1 تا 3 متر و در طول های 1 تا 15 متر و نهایتا در ظرفیتهای 1000 الی 120000 لیتر می باشد. پرکاربردترین ظرفیت، حجم 10 مترمکعب است که در ابعاد قطر 1.6 و طول 5 متر بصورت استوانه افقی با یک ورودی 5 اینچ و یک خروجی سایز 125 میلیمتر تولید می‌شود.

دانلود کنید: کاتالوگ چربی گیر فایبرگلاس

دستگاه چربی گیر صنعتی (DAF)

چربی‌گیرهای مورد استفاده در آشپزخانه صنعتی و دستگاه‌هایی که بعنوان حذف چربی در کارخانجات صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند را چربی گیر صنعتی می‌نامند.

فرایند Dissolved air flotation یکی از پیشرفته ترین روش ها و تجهیزات شناورسازی هوا در جهان است که به منظور حذف چربی فاضلاب صنعتی و شهری، مواد لزج و جامد معلق طراحی شده است.

با توجه به فاضلابهای مختلف کارایی دستگاه چربی گیر صنعتی یا daf، میزان حذف گریس می تواند به بالای 95% برسد، بسیاری از مواد جامد معلق را نیز می توان از بین برد. همچنین با اضافه کردن فولکولانت و مخلوط، میزان حذف COD و BOD می تواند به بالای 50% برسد. سیستم حذف چربی daf یک فناوری فیزیکی و شیمیایی اثبات شده و مؤثر برای تصفیه انواع فرایندهای صنعتی و شهری و جریانهای فاضلاب است.

اهداف طراحی و نصب چربی گیر DAF

سیستمهای DAF معمولاً برای از بین بردن روغن ها و چربی ها و مواد جامد معلق برای تحقق انواع اهداف از جمله موارد ذیل استفاده می‌شوند:

  • بازیابی و استفاده مجدد از پساب چرب خروجی از کارخانجات
  • آماده سازی پساب و فاضلاب برای پیوستن به محدوده تخلیه فاضلاب
  • پیش تصفیه برای کاهش بارگیری در سیستم های تصفیه بیولوژیکی جریان پایین
  • جمع آوری پساب و آماده سازی برای تصفیه بیولوژیکی فاضلاب
  • تغلیظ بیوسولیدهای درون پساب خروجی از کارخانجات صنعتی
  • پیش تصفیه برای کاهش بارگیری در سیستم های تصفیه بیولوژیکی جریان پایین، پولیش پساب تصفیه بیولوژیکی، ضخیم شدن بیوسولیدها

مکانیزم عملکرد دستگاه چربی گیر صنعتی

مکانیزم عملکرد دستگاه چربی گیر صنعتی (DAF) بترتیب به شرح ذیل است.

  1. فلوکولانت و مخلوط را به فاضلاب اضافه کنید. کمپرسور هوا، هوا را به مخزن هوا ارسال می‌کند.
  2. پمپ مواد فاضلاب انبوه شده را به مخزن ارسال می‌کند.
  3. دستگاه جت جریان هوا را در مخزن هوا حل می‌کند، هوا مجبور خواهد شد تحت فشار Mpa 0.35 در آب حل شود و آب هوای حل شده تشکیل دهد.
  4. آب با هوای حل شده به مخزن شناور هوا ارسال می‌شود.
  5. هنگامی که فشار به طور ناگهانی کاهش یابد، هوا آب را از بین می برد و میکروبول های وسیعی را تشکیل می دهد، سپس با مواد معلق انباشته شده به طور کامل تماس برقرار میکند و در سطح شناور میشود.
  6. غلطک های لجن سطح جامد را از روی سطح آب جمع می کنند. SS و CODcr و… از بین می روند.

ساختار اصلی دستگاه چربی گیر daf

  1. دستگاه شناورسازی چربی با تزریق حباب های هوا (Air flotation machine): دستگاه شناورسازی چربی سازه ای فولادی (بدنه اصلی) و هسته اصلی چربی گیر DAF است که داخل آن از رهاساز هوا، دستگاه توزیع یکنواخت، لوله فاضلاب، لوله خروجی، مخزن لجن و سیستم ضایعات و غیره تشکیل شده است.
  2. سیستم تولید و تزریق هوای محلول عمدتاً از مخزن هوای حل شده، مخزن ذخیره هوا، کمپرسور هوا و پمپ فشار قوی تشکیل شده است. مخزن محلول از بخش های مهم سیستم DAF است و عملکرد آن برآورده کردن آب و هوا کاملاً در تماس، سرعت بخشیدن به حل شدن هوا درون پساب و بهبود راندمان هوای حل شده می‌شود.
  3. سیستم دوزینگ شیمیایی: پکیج تزریق مواد شیمیایی یا دوزینگ شیمیایی شامل پمپ اندازه گیری، موتور اختلاط یا همان الکترو گیربکس، مخزن پلی اتیلنی می‌باشد.
چربی گیر daf

شناورسازی به کمک هوای فشرده یکی از پروسه‌های مهم تصفیه آب، پساب و فاضلاب های صنعتی می باشد که باعث زلال شدن پساب و فاضلاب به علت حذف انواع آلاینده‌های معلق نظیر روغن، گریس، چربی و ذرات کلوئیدی می‌شود.

عملیات حذف آلاینده‌ها و ذرات کلوئیدی در چربی گیر دی ای اف (DAF) براساس تزریق هوای فشرده به پساب می باشد. در اثر هوادهی درون چربی گیر صنعتی DAF، حباب های ریز آزاد شده به ذرات کلوئیدی معلق در فاضلاب چسبیده و باعث شناور شدن ذرات به سطح می گردند که در آنجا توسط اسکیمر جمع آوری و به یک مخزن نگهداری لجن انتقال می یابد.

به منظور افزایش راندمان شناورسازی ذرات کلوئیدی در چربی گیر صنعتی DAF، معمولاً به پساب ورودی مواد پلیمری جهت عملیات انعقاد و بی بار کردن ذرات اضافه می‌گردد. بدین منظور از لوله‌های مارپیچی استفاده می‌گردد که از یک طرف مواد منعقد کننده در بخش های مختلف تزریق می‌شود و از طرف دیگر مخلوط هوا با مایع تحت فشار جهت اختلاط بهتر به داخل این لوله‌ها تزریق می‌گردد.

در سیستم چربی گیر daf مقداری از آب تمیز و شفاف شده به لوله‌های لخته ساز و بخشی از آن نیز مستقیما به واحد شناورسازی انتقال داده می‌شود. اضافه آب تصفیه شده نیز از سیستم چربی گیر DAF خارج می‌گردد. زلال بودن آب خروجی از واحد چربی گیر daf یکی از معیارهای کارکرد مناسب این سیستم می باشد.

در بعضی موارد به جای لوله‌های لخته ساز، تانک های انعقاد و لخته سازی مورد استفاده قرار می گیرد. در این حالت مواد منعقد کننده در یک فاصله زمانی حدود 5 دقیقه با پساب در تانک انعقاد مخلوط شده و سپس به داخل چربی گیر DAF تزریق می‌گردد. این فرایند هنگامی که پساب ورودی خنثی نباشد، به علت اینکه زمان کافی جهت خنثی سازی وجود دارد و به راحتی توسط کاربر قابل کنترل می باشد، نسبت به لخته سازهای لوله ای برتری دارد.

 مزایای چربی گیر صنعتی

  • قابلیت حذف 99% چربی های امولسیونی و آزاد و ذرات معلق
  • قابلیت حذف بیش از 75% بار آلودگی شیمیایی (COD) پساب چرب
  • شفاف شدن پساب خروجی در اثر حذف ذرات کلوئیدی
  • سهولت حمل و نقل و نصب به علت ساخت چربی گیر DAF به صورت پکیج های یکپارچه و پورتال درون کارخانه
  • قابلیت تولید لجن نسبتاً جامد و کم آب
  • قابلیت حذف دترجنت ها از پساب چرب خروجی از کارخانجات صنعتی و کارخانجات تولید فرآورده‌های لبنی، روغن کشی‌ها و تمامی شرکتهایی که فاضلاب آنها با گریس ها آغشته شده است.

در انتها پیشنهاد می نمائیم صفحه پکیج تصفیه فاضلاب را نیز مطالعه فرمائید.

1 دیدگاه برای چربی گیر

  1. پیرویان

    سلام
    برای احداث فود کورتی در شیراز احتیاج به تعداد 22 دستگاه چربیگیر با ظرفیت‌های 500 لیتری تا 5 مترمکعب می‌باشد. لطفا در اسرع وقت نسبت به ارسال لیست قیمت بروز چربی‌گیرهای فایبرگلاس به آدرس ایمیل info@jambo.ir اقدام نمائید

    • naab zist

      قیمت چربی گیرهای فایبرگلاس بسته به ضخامت بدنه و نوع رزینی که در ساخت آن مورد استفاده قرار می گیرند متفاوت است.
      بطور مثال قیمت چربی گیر 1 مترمکعب فایبرگلاس از 12 میلیون آغاز و تا 50 میلیون تومان ادامه دارد. در هر صورت ما لیست قیمت بروز برای بالاترین کیفیت را برای شما ارسال می کنیم. پیشنهاد می کنیم حتما از کارخانه ما بازدید کنید تا متوجه تفاوت کیفیت ناب ملل با سایر شرکتهای زیر پله ای بی نام و نشان شوید.

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نیاز به مشاوره خرید دارید؟

کارشناسان فروش ما همه روزه آماده پاسخ به سوالات تخصصی شما هستند.